Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Marmitek Surround Anywhere 221 Κριτική

Αναρτήθηκε από Vasilis Mpastas 04/02/2019 0 Σχόλια Κριτικές Προϊόντων,

Marmitek Surround Anywhere 221: Συνδέστε ασύρματα τα πίσω ηχεία surround

 

Το Surround Anywhere 221 της Marmitek, είναι ένα ασύρματο sender, με το οποίο μπορείτε να συνδέσετε τα πίσω surround ηχεία στον ενισχυτή σας χωρίς ενοχλητικά καλώδια στο σαλόνι σας. Το σετ αποτελείται από έναν πομπό κι έναν δέκτη-ενισχυτή με τις αντίστοιχες εισόδους και εξόδους ηχείων. Η συνδεσμολογία είναι πολύ απλή και δεν θα σας δυσκολέψει με πολύπλοκες ρυθμίσεις.
Ο δέκτης-ενισχυτής αποδίδει ικανότατη ακουστική ισχύ 2×25 W RMS, ενώ η ασύρματη επικοινωνία πραγματοποιείται στα 2.4 GHz με βελτιωμένη τεχνολογία, προκειμένου να μην υπάρχουν παρεμβολές με εξοπλισμό Wi-Fi!

 

Ο πομπός δημιουργεί ψηφιακό ασυμπίεστο σήμα audio με sample rate στα 48 KHz, ανώτερο του CD που βρίσκεται στα 44.1 KHz, ενώ η εμβέλεια φθάνει τα 30μ με οπτική επαφή και τα 10μ μέσω τοίχων και οροφών.


Επίσης, να αναφέρουμε ότι ο πομπός και ο δέκτης είναι ήδη συζευγμένα (secure pairing), ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύνολο μέχρι και 6 σετ στον ίδιο χώρο, χωρίς παρεμβολή μεταξύ τους.

 

Περιγραφή – Συνδεσμολογία

 

Ο πομπός έχει διαστάσεις 120 x 82 x 30 mm, ενώ στη πίσω όψη έχουμε τις εισόδους για τα 2 ζεύγη καλωδίων των πίσω surround ηχείων από τις εξόδους του surround ενισχυτή, είσοδο για το παρεχόμενο τροφοδοτικό των 5 V και διακόπτη on/off. Αντίστοιχα, ο δέκτης-ενισχυτής έχει λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις 155 x 110 x 35 mm, ενώ στη πίσω όψη του βρίσκουμε ένα ποτενσιόμετρο ρύθμισης έντασης, τις εξόδους για τα 2 ζεύγη των ηχείων μας, είσοδο για το παρεχόμενο τροφοδοτικό και διακόπτη on/off. Στη κάτω πλευρά του δέκτη, θα βρείτε κι ένα μπουτόν για τη σύζευξη εάν και εφόσον χρειαστεί, καθώς οι δύο συσκευές είναι ήδη συζευγμένες.

 

Ενεργοποίηση – Λειτουργία

 

Μόλις ολοκληρώσετε τις συνδέσεις, ενεργοποιήστε το ηχητικό σας σύστημα surround και κάντε αναπαραγωγή ενός δίσκου DVD ή Blu-ray με ήχο 5.1 καναλιών σε χαμηλή ένταση και βεβαιωθείτε ότι το κουμπί έντασης ήχου στον δέκτη βρίσκεται περίπου στη μέση. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε πρώτα τον πομπό, όπου θα αρχίσει να αναβοσβήνει αργά το μπλε LED και στη συνέχεια ενεργοποιήστε και τον δέκτη. Τα ενδεικτικά LED τόσο στον πομπό όσο και στον δέκτη θα είναι συνεχώς μπλε, μόλις επιτευχθεί σύζευξη, η οποία ολοκληρώνεται ταχύτατα σε σημείο που πιθανόν να μην προλάβετε καν να δείτε τα LED να αναβοσβήνουν. Πλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση ήχου στον δέκτη Surround Anywhere (RX) ανάλογα με τις ανάγκες και ειδικότερα σε σχέση με τα άλλα ηχεία, προκειμένου να έχετε ισορροπημένο ήχο.


Να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το σύστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε πρώτα από τον δέκτη, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν ξαφνική ηχητική αιχμή στα ηχεία σας.

 

Δοκιμή

 

Δοκιμάσαμε το σετ Surround Anywhere 221 με ένα σύστημα ενισχυτή surround 5.1 και διαπιστώσαμε την εκπληκτική ποιότητα ήχου που απέδωσε η ασύρματη ζεύξη των πίσω ηχείων, με καθαρότητα και ισορροπία στις ακουστικές συχνότητες, ακολουθώντας πιστά τη πηγή από τον ενισχυτή.
Όταν ενεργοποιήσαμε και τον δέκτη, ακούσαμε ήχο αμέσως που σημαίνει ότι η σύζευξη επετεύχθη άμεσα.

 

Η γνώμη μας

 

Η Marmitek «μίλησε» και πάλι με το Surround Anywhere 221, επιτρέποντας την αποφυγή καλωδίων για τα πίσω ηχεία ενός συστήματος home cinema ή γενικότερα surround, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στη ποιότητα ήχου, η οποία είναι εκπληκτική, όπως άλλωστε δηλώνει και ο ρυθμός δειγματοληψίας των 48 KHz. Πρόκειται για κορυφαίο σύστημα, το οποίο φυσικά σας προτείνουμε!

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Αφήστε το σχόλιο σας