Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Marmitek TV Anywhere Wireless HD Κριτική

Αναρτήθηκε από Vasilis Mpastas 11/05/2018 0 Σχόλια Κριτικές Προϊόντων,Ψηφιακά Δορυφορικά Νέα,

HDMI AV αναμετάδοση & λειτουργία επέκτασης USB

 

Η Marmitek «έγραψε» για μία ακόμη φορά, καθώς η ασύρματη μετάδοση HDMI έγινε πλέον παιχνιδάκι και όχι μόνο. Αμέσως παρακάτω, σας μεταφέρουμε τις πολλαπλές δυνατότητες του νέου TV Anywhere Wireless HD!

 

To νέο προϊόν της Marmitek που σας παρουσιάζουμε, αποτελεί ένα εξελιγμένο HD Video Sender, καθώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση FullHD 1080p οπουδήποτε στο σπίτι σας, χωρίς καμία καλωδίωση, με ασύρματη μεταφορά σήματος HDMI σε εμβέλεια έως 50m μέσω τοίχων και οροφών (200μ με πλήρη οπτική επαφή) και μάλιστα χωρίς απώλεια ποιότητας ή αισθητή υστέρηση.
Επιπλέον, μέσω της λειτουργίας επιστροφής υπέρυθρων, διατηρείτε τον έλεγχο της απομακρυσμένης συσκευής σας με το ίδιο της το τηλεκοντρόλ, ενώ ακόμη είναι εφικτός και ο έλεγχος PC εξ αποστάσεως, διότι μπορείτε να συνδέσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

 

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

 

Το TV Anywhere Wireless HD, αποτελείται από έναν πομπό (TX) κι έναν δέκτη (RX), διαστάσεων 140 x 84 x 22 mm και βάρους μόλις 176 g. Οι δύο μονάδες, φέρουν από 2 κινούμενες κεραίες με σκοπό τη βέλτιστη εμβέλεια, η οποία – όπως προέκυψε από τις δοκιμές μας – είναι από τις πιο ισχυρές που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα σε wireless συσκευές. Από πλευράς συνδέσεων, ο πομπός διαθέτει HDMI IN, HDMI OUT για να μην χάνουμε την βασική τηλεόραση, Micro USB για σύνδεση σε PC, IR IN jack, την είσοδο για το παρεχόμενο τροφοδοτικό και γενικό διακόπτη τροφοδοσίας.
Ο δέκτης διαθέτει HDMI OUT, 2 θύρες USB A για πληκτρολόγιο και ποντίκι, IR IN Jack, την είσοδο για το παρεχόμενο τροφοδοτικό και γενικό διακόπτη τροφοδοσίας.
Η κάθε μονάδα διαθέτει επίσης και 3 LEDs για την λειτουργία Wireless (πράσινο), Link (σταθερό πορτοκαλί) και Input/Output (μπλε). Σε περίπτωση που η πηγή HDMI δεν είναι συμβατή, το μπλε μπορεί να αναβοσβήνει ή να παραμένει κόκκινο, ενώ σε περίπτωση κακής ζεύξης ή λάθους ανάλυσης HDMI, το πορτοκαλί θα αναβοσβήνει.

 

Σύνδεση – Λειτουργία

 

Η σύνδεση των 2 μονάδων δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση, ενώ να σημειώσουμε ότι στον πομπό, μπορείτε (και επιβάλλεται) μέσω του HDMI out να συνδέσετε και την βασική σας τηλεόραση. Επίσης, κοντά στον πομπό θα πρέπει να τοποθετήσετε κατάλληλα και τον IR αισθητήρα στην υπό έλεγχο συσκευή σας, προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος εξ αποστάσεων, μέσω της επιστροφής IR, ενώ στον δέκτη, ο αισθητήρας αρκεί να «βλέπει» το τηλεχειριστήριό σας. Στη συσκευασία, θα βρείτε – μεταξύ άλλων – και 2 καλώδια HDMI, τα οποία καλό είναι να χρησιμοποιήσετε εξ αρχής, για κάθε περίπτωση ασυμβατότητας καλωδίων.
Κατά τις δοκιμές, τοποθετήσαμε τις δύο μονάδες στη μέγιστη απόσταση που μπορούσαμε στον χώρο μας (στα δύο άκρα του κτιρίου), η οποία συμπεριλαμβάνει και τοίχους. Η απόδοση εμβέλειας ήταν παραπάνω από υποδειγματική, καθώς δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα στην ασύρματη σύνδεση, κάτι που δεν ίσχυε κατά καιρούς με άλλες ασύρματες συσκευές με την ίδια τοποθέτηση. Φροντίστε η ανάλυση της πηγής σας να είναι 1080p@50/60Hz, 1080i, 720p, 576p ή και 480p το λιγότερο. Το σύστημα δεν απαιτεί καμία απολύτως ρύθμιση και μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα δείτε εικόνα στην τηλεόρασή σας και μάλιστα με εξαιρετική ποιότητα, ανάλογα βέβαια με το σήμα της πηγής HDMI που θα χρησιμοποιήσετε.

 

PC ως πηγή και απομακρυσμένη λειτουργία

 

Όταν ένας υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στον πομπό, μπορείτε να τον ελέγξετε από απόσταση. Για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον υπολογιστή, συνδέστε ένα πληκτρολόγιο κι ένα ποντίκι στον δέκτη και χρησιμοποιώντας την 2η τηλεόρασή σας, μπορείτε να εργαστείτε στον υπολογιστή σας ή στο φορητό υπολογιστή που βρίσκεται σε άλλο σημείο του σπιτιού. Στον δέκτη θα βρείτε 2 θύρες USB A, ενώ στον πομπό διατίθεται μία θύρα micro USB για σύνδεση με τον υπολογιστή.

 

Streaming σε smartphone / tablet

 

Το TV Anywhere Wireless HD σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθήσετε μία πηγή HDMI σε smartphone / tablet, χρησιμοποιώντας την συνοδευτική εφαρμογή TV Anywhere (iOS και Android). Για την εν λόγω λειτουργία, χρειάζεστε μόνο τον πομπό της συσκευής, ενώ ο δέκτης μπορεί να παραμείνει κλειστός. Στο smartphone/tablet θα βρείτε ένα νέο ασύρματο δίκτυο με SSID » TX ****** TX » στο οποίο θα πρέπει να συνδεθείτε με τον κωδικό 12345678, ενώ είναι προφανές ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο στο smartphone / tablet σας θα καταστεί ανενεργή. Όταν συνδεθείτε στο νέο Access Point, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα δείτε εικόνα, χωρίς καμία περαιτέρω ρύθμιση. Σαφώς, πρόκειται για μία ευχάριστη και χρήσιμη εφαρμογή, καθώς μπορείτε να απολαύσετε πχ μία ταινία στο tablet σας στο υπνοδωμάτιο, ενώ ο βασικός σας αποκωδικοποιητής είναι στο σαλόνι. Η εφαρμογή TV Anywhere διαθέτει επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, όπου η εικόνα μπορεί να χωριστεί σε 2 μέρη, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε το δικό σας περιεχόμενο μέσω του πομπού και του smartphone σας χρησιμοποιώντας VR (Virtual Reality) γυαλιά για μια ακόμα πιο πλούσια εμπειρία.

 

 

Η γνώμη μας

 

Η Marmitek μας χάρισε ένα ακόμη εξαιρετικό προϊόν με τριπλή εφαρμογή, καθώς εκτός από τη δεύτερη τηλεόρασή σας, μπορείτε να δείτε εικόνα σε smartphone/tablet και να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως!

 


Πηγή: Δορυφορικά Νέα

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Αφήστε το σχόλιο σας