Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

SAB Titan 4 - Combo Receiver Κριτική

Αναρτήθηκε από Vasilis Mpastas 29/08/2018 0 Σχόλια Κριτικές Προϊόντων,Ψηφιακά Δορυφορικά Νέα,

Onetrade, SAB Titan 3 Combo HDTV Receiver

SAB TITAN 4: Combo HD, HEVC, Stalker IPTV, media player

 

Από τη γνωστή Sab, έχουμε ένα αξιόλογο νέο μοντέλο, τον Titan 4 ο οποίος είναι H.265/HEVC COMBO με Card Reader, CI+ και δύο tuner, ένα δορυφορικό DVB–S/S2 κι ένα υβριδικό DVB–T/T2 ή DVB–C.

 

Ο Sab Titan 4 έρχεται πλήρως εξοπλισμένος με σύγχρονο επεξεργαστή Ali 3259 και επάρκεια μνήμης, γρήγορα μενού και άμεσες αλλαγές καναλιών, αλλά και αποθηκευτική ικανότητα 6000 καναλιών. Ο δέκτης διαθέτει Common Ιnterface (CI+) & card reader, ενώ ένα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι η συμβατότητα με το codec H.265/HEVC, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως στις εκπομπές UltraHD, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην αναπαραγωγή αρχείων από το internet.

 

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

 

O δέκτης έχει διαστάσεις 220×169×46mm και στην πρόσοψη, βλέπουμε όλα τα αναγκαία πλήκτρα ελέγχου του δέκτη ακόμη και χωρίς τηλεχειριστήριο, μία – εκ των δύο – θύρα USB 2.0, ενδεικτικό LED λειτουργίας, 4ψήφιο display, καθώς και smart card reader & θύρα Common Interface πίσω από το κάθετο πορτάκι στα δεξιά. Στη πίσω όψη υπάρχει πληθώρα συνδέσεων και ξεκινώντας από αριστερά, έχουμε είσοδο RF IN (DVB-T/T2/C), είσοδο LNB (DVB-S/S2), οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF, τη δεύτερη θύρα USB 2.0, SCART, HDMI, Ethernet, RS232, IR IN για το παρεχόμενο εξωτερικό αισθητήρα υπέρυθρων και την είσοδο για το παρεχόμενο τροφοδοτικό 12V/1.5A.

 

Μενού – ΛειτουργίαΌπως συνήθως, εγκαταστήσαμε άμεσα το αντίστοιχο ανεπίσημο λογισμικό, με τις γνωστές προσθήκες. Σχετικά με τα μενού, έχουμε τις βασικές επιλογές Οργάνωση Συστήματος, Εγκατάσταση Συστήματος, Πληροφορίες Συστήματος & Λειτουργίες USB, Σύστημα Πρόσβασης, Media, Application, Παιχνίδια και Stalker IPTV. Στο μενού Εγκατάσταση βρίσκουμε την επιλογή «Εγκατάσταση Δορυφόρου», με την οποία σετάρουμε όλες τις αναγκαίες παραμέτρους της εγκατάστασής μας – μεταξύ άλλων το DiSEqC για μέχρι 16 δορυφόρους, το DiSEqC 1.2/USALS για μοτέρ και άλλα. Να διευκρινίσουμε ότι για περισσότερους των 4 δορυφόρων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ενιαίο διακόπτη 8 ή 16 θέσεων ή και ξεχωριστούς διακόπτες DiSEqC 1.0 και 1.1, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, διατίθεται η λειτουργία «Auto Installation» για αυτόματη εύρεση θέσεων DiSEqC, ενώ με τον Οδηγό Δορυφόρου μπορείτε να βρείτε τις γωνίες σκόπευσης, αφού εισαγάγετε τις γεωγραφικές σας συντεταγμένες, καθώς και την τροχιακή θέση του εκάστοτε δορυφόρου.
Στην επιλογή Επίγεια Εγκατάσταση, μπορείτε να τηλεφορτώσετε τα επίγεια κανάλια, ενώ έχετε και την αντίστοιχη επιλογή για καλωδιακή τηλεόραση.

 

Οργάνωση – θέαση καναλιών

 

Στην οργάνωση καναλιών, ο Sab Titan 4 διαπρέπει, καθώς έχουμε εμφάνιση της συνολικής λίστας σε 4 λειτουργίες πατώντας απλά το ΟΚ και το άσπρο πλήκτρο, ενώ μπορούμε να ταξινομήσουμε τη λίστα με βάση δορυφόρο, αλφαβητικά, πάροχο, σύστημα κωδικοποίησης, HD, επίγεια (ή καλωδιακά), αγαπημένα κανάλια, καθώς και όλα . Επίσης, με το μπλε πλήκτρο μπορούμε να ταξινομήσουμε κανάλια αλφαβητικά, καθώς και να τα ομαδοποιήσουμε σε ελεύθερα και κωδικοποιημένα. Επίσης, με το κίτρινο πλήκτρο μπορούμε να προχωρήσουμε σε κλείδωμα, παράλειψη, διαγραφή και μετονομασία καναλιών, ενώ στη διαδρομή Οργάνωση Συστήματος à Οργάνωση Αγαπημένων, δημιουργούμε εύκολα και γρήγορα μέχρι 32 λίστες αγαπημένων. Το infobar των καναλιών είναι από τα πιο πλήρη με μπάρες στάθμης και ποιότητα σήματος, καθώς και με όλες τις σημάνσεις για τα στοιχεία των καναλιών, όπως HD, TTX, κλειδωμένο ($) και άλλα. Επίσης, με μία δεύτερη πίεση του πλήκτρου INFO, έχουμε την εκτεταμένη πληροφορία προγράμματος, όπως πχ την υπόθεση μίας ταινίας, ενώ ο 7ήμερος EPG ανακτάται με το πλήκτρο EPG. Να αναφέρουμε ότι θα βρείτε 46 προ-εγκατεστημένους δορυφόρους με δυνατότητα προσθήκης περισσότερων.

 

Media Player – PVR – HEVC/H.265

 

Με τον Sab Titan 4 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικό σκληρό δίσκο USB 2.0, όπου o τελευταίος ενεργοποιείται αυτόματα, ενώ οι αντίστοιχες ρυθμίσεις βρίσκονται στο μενού Media, στο οποίο βρίσκουμε τις επιλογές: Εγγραφή, Movie, Μουσική, Εικόνες, Software, Ρυθμίσεις PVR, Disk Manage, Αφαίρεση συσκευής με ασφάλεια και Διαμόρφωση Δίσκου. Στην επιλογή Ρυθμίσεις PVR μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το timeshift, να επιλέξουμε τύπο εγγραφής (TS/PS), ενώ στην επιλογή κωδικοποιημένη εγγραφή καλό είναι να θέσετε Όχι.
Ακόμη, μπορούμε να κάνουμε αναπαραγωγή διαφόρων format video, audio και photo, όπως: mkv, avi, mpeg, ts, vob, mp3, jpeg και φυσικά αρχεία video με συμπίεση H.265 όπως αναφέραμε και παραπάνω. Κατά τη δοκιμή, η αναπαραγωγή αρχείων H.265 αλλά και άλλων όπως mkv με ελληνικούς υπότιτλους, πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα, ενώ να αναφέρουμε ότι ο δέκτης μπορεί να αναπαράγει αρχεία φωτογραφιών σε slideshow.
Ακόμη, έχετε στη διάθεσή σας 8 χρονοδιακόπτες με ρύθμιση εγγραφής για μία φορά, καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία, ενώ με το κίτρινο πλήκτρο, μπορείτε να προγραμματίσετε εγγραφές και μέσω EPG.

 

Εφαρμογές – IPTV

 

Με το ανεπίσημο λογισμικό, στην διαδρομή Σύστημα Πρόσβασης->ip share, εμφανίζεται πληθώρα επιλογών για client-server λειτουργίες με δυνατότητα σύνδεσης σε μέχρι 8 serves μέσω πολυάριθμων emu, ενώ θα βρείτε και τη δυνατότητα επεξεργασίας/προσθήκης κωδικών για διάφορα συστήματα όπως BISS, Viaccess και άλλα. Επίσης, στην επιλογή Applications του βασικού μενού θα βρείτε τις online υπηρεσίες Youtube, RSS Reader, Weather Forecast, Google Maps, Ftp, Titan Online, Web TV, IPTV, Rakstar IPTV και Xtream Codes. Στην επιλογή Stalker IPTV στο βασικό μενού, μπορείτε να εισαγάγετε στοιχεία url servers για πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια online, καθώς και σε λίστα Video On Demand, ενώ διατίθεται και η επιλογή Portals για αντίστοιχες υπηρεσίες iptv. Ακόμη, μπορείτε να «περάσετε» στον δέκτη και δικές σας λίστες καναλιών iptv μέσω USB, καθώς και με online ρύθμιση μέσω URL στην επιλογή Web TV.
Επίσης, μπορείτε να μετατρέψετε το δέκτη σε ασύρματο, με USB Wi-Fi Stick, το οποίο διαθέτει chipset Ralink RT5370 ή ακόμη και μέσω USB 3G.

 

Η γνώμη μας

 

Ο νέος Sab Titan 4 είναι ένας πλήρης δέκτης ComboHD, με ισχυρές δυνατότητες IPTV, όπως η πρόσβαση σε Stalker portals, ενώ η υποστήριξη HEVC/H.265 ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό το τμήμα media player του δέκτη.

 


Πηγή: Δορυφορικά Νέα

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Αφήστε το σχόλιο σας