Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

TELE System TS6800 - DVB T2 HEVC Δέκτης Κριτική

Αναρτήθηκε από Vasilis Mpastas 17/10/2018 0 Σχόλια Κριτικές Προϊόντων,Ψηφιακά Δορυφορικά Νέα,

Onetrade, SAB Titan 3 Combo HDTV Receiver

TELE System TS6800: Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης DVB-T2/HEVC

 

Η Ιταλική Tele System, παρουσίασε έναν ιδιαίτερα αξιόλογο επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB–T2/HEVC, τον οποίο δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας αμέσως παρακάτω!

 

Ο TS6800 T2HEVC είναι FullHD 1080p, συμβατός με το σύστημα Τ2 αλλά και την γνωστή πλέον συμπίεση HEVC, η οποία ναι μεν δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν στην εκπομπή ψηφιακών καναλιών στην Ελλάδα, ωστόσο είναι πολύ χρήσιμη στην αναπαραγωγή αρχείων από το internet. Ο δέκτης χαρακτηρίζεται από ποιότητα κατασκευής, άριστα Ελληνικά στο μενού και στον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος, ενώ συνοδεύεται από universal τηλεχειριστήριο 2 σε 1, το οποίο λειτουργεί για τον αποκωδικοποιητή αλλά και για την τηλεόραση σας.

 

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

 

Οι διαστάσεις του δέκτη είναι 220x124x40 mm, ενώ στην ελκυστική πρόσοψη έχουμε 4ψήφιο display, θύρα USB και τα πλήκτρα Stand by & αλλαγής καναλιών. Από πλευράς συνδέσεων στη πίσω όψη, έχουμε HDMI, ομοαξονική ψηφιακή έξοδο ήχου SPDIF,  TV SCART (video: RGB/CVBS, audio: L+R), ANT IN, ANT OUT, την είσοδο για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό και γενικό διακόπτη τροφοδοσίας.

 

 

Μενού – Λειτουργία

 

Ο δέκτης σαφώς υποστηρίζει λειτουργία PVR και Media player. Συνδέοντας την συσκευή σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω της USB θύρας στην πρόσοψη, μπορείτε να εγγράψετε τις αγαπημένες σας ταινίες και προγράμματα, χάρη στη λειτουργία REC & PLAY από την οποία μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε την εγγραφή. Επιπλέον, o TS6800 αποτελεί έναν εξαιρετικό media player για τις εικόνες, τη μουσική και τα βίντεο, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας στην τηλεόρασή σας με την εξαιρετική ποιότητα που προσφέρεται από τη νεότερη αποκωδικοποίηση H.265. Με το «Logical Channel Number» θα ταξινομηθεί αυτόματα και λογικά η λίστα καναλιών σας, ενώ ο Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος προσφέρει έναν ενημερωμένο οδηγό για τα αγαπημένα σας προγράμματα.

Οι βασικές επιλογές μενού είναι: Πρόγραμμα, Εικόνα, Αναζήτηση καναλιού, Χρόνος, Επιλογή, Σύστημα και USB. Στην επιλογή Αναζήτηση καναλιού, θα βρείτε άμεσα όλα τα κανάλια που εκπέμπονται στη περιοχή σας, ενώ να διευκρινίσουμε ότι ο δέκτης είναι σαφώς προς τα πίσω συμβατός και με το υπάρχον σύστημα DVB-T. Επίσης, με τη χειροκίνητη αναζήτηση, επιλέγετε συγκεκριμένους διαύλους βάσει αριθμού καναλιού ή και συχνότητας και μάλιστα με μπάρες στάθμης και ποιότητας για άμεσο έλεγχο.

Στη ρύθμιση «Επιλογή», θέτετε τη γλώσσα για μενού (OSD), υπότιτλους και ήχο, ενώ επιλέγετε και τον ψηφιακό ήχο PCM ή Raw HDMI. Σαφώς έχετε στη διάθεσή σας και ρυθμίσεις απεικόνισης όλων των τύπων 16:9 & 4:3, ανάλυση μέχρι και 1080p, φορμά TV αλλά και έξοδο video μεταξύ RGB & CVBS.

Στη πρώτη επιλογή Πρόγραμμα, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη λίστα καναλιών με λειτουργίες όπως μετακίνηση, Παράληψη, Κλείδωμα, Διαγραφή, Αγαπημένα και μετονομασία, ενώ ο εξαιρετικός ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος, θα σας εντυπωσιάσει με τα ποικίλα χρώματα, τις πληροφορίες αλλά και τη δυνατότητα κράτησης προγράμματος για τηλεθέαση και εγγραφές.

Να αναφέρουμε ότι έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε αυτόματη απενεργοποίηση μέχρι και για 12 ώρες ή να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία στο μενού Χρόνος.

 

 

Μενού επιλογών USB

Εξαιρετικός Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος στα Ελληνικά

Δημιουργία χρονοδιακόπτη

Εκτεταμένες πληροφορίες EPG

Αυτόματη ανίχνευση καναλιών

 

Αναπαραγωγή αρχείου video HEVC

 

Media Player

 

Κατά τις δοκιμές του δέκτη, η λειτουργία εγγραφών και media player, κρίθηκε εξαιρετική, καθώς πραγματοποιήσαμε αναπαραγωγή πολυάριθμων αρχείων hevc, mp4, avi κτλ, ενώ η αναπαραγωγή Ελληνικών υπότιτλων ήταν άψογη και μάλιστα με δυνατότητα ρυθμίσεων, όπως μέγεθος (κανονικό/μεγάλο/μικρό), χρώμα (λευκό/μαύρο/κόκκινο/μπλε/πράσινο) και φόντο υπότιτλων (Διάφανο/γκρι/κιτρινοπράσινο/λευκό). Στο μενού USB θα βρείτε τις βασικές επιλογές Πολυμέσα, Ρύθμιση Φωτογραφιών, Ρύθμισης Ταινίας και Ρύθμιση PVR. Στην επιλογή Ρύθμιση Ταινίας θα βρείτε τις επιλογές υπότιτλων που αναφέραμε παραπάνω, ενώ στη πρώτη επιλογή Πολυμέσα, επιλέγετε είδος αρχείων προς αναπαραγωγή μεταξύ Μουσικής, Φωτογραφιών, Ταινίας και PVR.
Να αναφέρουμε ότι κατά την εγγραφή σε αποθηκευτικό μέσο, εμφανίζεται μόνιμη σήμανση με τη μορφή κόκκινης βούλας, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για να μην ξεχαστεί ο χρήστης.
Σχετικά με τις εγγραφές, οι τελευταίες αποθηκεύονται σε φάκελο HBPVR σε μορφή αρχείου .mts και μπορείτε να τις αναπαραγάγετε εύκολα και στον υπολογιστή με προγράμματα όπως πχ το VLC.G.

 

Η γνώμη μας

 

Ο επίγειος ψηφιακός δέκτης TELE System TS6800 κρίνεται καταρχήν αποτελεσματικός, διαθέτει την τελευταία τεχνολογία DVB-T2/HEVC προσφέροντας καθολική κάλυψη για το μέλλον, είναι εξαιρετικός media player, ενώ αποδίδει άριστα τα Ελληνικά τόσο στα μενού, όσο και στις πληροφορίες ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος!

 


Πηγή: Δορυφορικά Νέα

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Αφήστε το σχόλιο σας