Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Techly IDATA HDMI-KVM60 - Επέκταση HDMI και KVM Κριτική

Αναρτήθηκε από Makis Labropoulos 18/06/2020 0 Σχόλια

TECHLY IDATA HDMI-KVM60: HDMI KVM Extender μέσω καλωδίου δικτύου μέχρι και 60m

 

Δοκιμάζουμε το TECHLY IDATA HDMI-KVM60, το οποίο είναι ένα HDMI/KVM extender μέσω καλωδίου δικτύου σε απόσταση μέχρι και 60 μέτρων.

Το συγκεκριμένο HDMI/KVM Extender είναι μια λύση για τη μετάδοση και την επέκταση ασυμπίεστου σήματος μέχρι και 1080p @ 60Hz HDMi μέσω ενός καλωδίου δικτύου Cat5 / 5e / 6. Το σετ περιλαμβάνει μία μονάδα πομπού (TX) και μία μονάδα δέκτη (RX), τα οποία λειτουργούν ως ζεύγος. Η απόσταση μετάδοσης φθάνει τα 60 μέτρα σε καλώδιο Cat6 με σχεδόν μηδενική υστέρηση, ενώ το KVM Extender μπορεί να ελέγξει από απόσταση την συσκευή προέλευσης από την πλευρά του δέκτη με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Οι δύο συσκευές διαθέτουν θύρες HDMI 1.3 με HDCP 1.4 και υποστηρίζουν μέγιστο bitrate 10.2 Gbps.

 

Επέκταση KVM

 

Τα αρχικά KVM προέρχονται από τις λέξεις Keyboard, Video, Monitor, ενώ τα KVM extenders προορίζονται κυρίως για την αύξηση της απόστασης ανάμεσα στον βασικό υπολογιστή και το πληκτρολόγιο/ποντίκι με τα οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος.

Οι εν λόγω συσκευές αποτελούν μία βολική λύση για την μετάδοση εικόνας σε μεγάλες αποστάσεις, όπως πχ στα 60 μέτρα με το προϊόν της Techly, ενώ μέσω των θυρών USB, συνδέουμε τόσο το πληκτρολόγιο, όσο και το ποντίκι, διατηρώντας το πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή.

Να αναφέρουμε επίσης, ότι τα πρωτόκολλα πληκτρολογίου και ποντικιού PS / 2 και USB σχεδιάζονται για απόσταση περίπου 5-8 μέτρων, ενώ η ποιότητα του ψηφιακού βίντεο μέσω HDMI υποβαθμίζεται σημαντικά με την απόσταση.

Οι λόγοι για την ανάγκη πρόσβασης σε έναν υπολογιστή από απόσταση, ποικίλουν ανάλογα με την εφαρμογή, ωστόσο μερικοί από αυτούς είναι:

  • Μείωση του θορύβου στον χώρο εργασίας και εξοικονόμηση χώρου.
  • Προστασία του υπολογιστή από μη εξουσιοδοτημένα άτομα στον χώρο εργασίας.
  • Επιπροσθέτως, αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για μετάδοση Audio Video σε εφαρμογές συστήματος προβολής HD, λήψης βίντεο HD, εκπαιδευτικού συστήματος πολυμέσων HD, ψηφιακής διαφήμισης HD και σήμανσης κλπ.
  • Σε πιο πολύπλοκα επαγγελματικά συστήματα servers, πολυάριθμοι υπολογιστές-servers, μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως με μία οθόνη, ένα πληκτρολόγιο κι ένα ποντίκι, με τη βοήθεια KVM switch.
  • Σαφώς, το συγκεκριμένο προϊόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλώς σαν ένα HDMI extender για προέκταση HDMI.

 

 

Εξωτερική περιγραφή - Συνδέσεις

 

Οι δύο συσκευές του σετ, έχουν διαστάσεις 95 x 78 x 18.6 mm, ενώ στεγάζονται σε ποιοτικό σκάφος από κράμα αλουμινίου με επεξεργασία αμμοβολής.

Ο πομπός (Tx) πρέπει να τροφοδοτείται από το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό 5V. Στη μία πλευρά μαζί με την είσοδο 5V, ο Tx διαθέτει HDMI IN, HDMI OUT, ενώ στην άλλη πλευρά έχουμε ένα μπουτόν reset για επανεκκίνηση, θύρα USB για σύνδεση με τον υπολογιστή με το παρεχόμενο καλώδιο, θύρα RJ45, ένα ενδεικτικό πράσινο LED Video link κι ένα μπλε LED για ένδειξη σύνδεσης KVM (πληκτρολόγιο/ποντίκι) μέσω USB.

Ο δέκτης (Rx) δεν απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία, καθώς καλύπτεται μέσω της σύνδεσης Ethernet (PoE). Στο Rx έχουμε μία θύρα HDMI out, 2 θύρες USB προκειμένου να συνδέσουμε πληκτρολόγιο και ποντίκι, θύρα RJ45, μπουτόν reset και τα αντίστοιχα LED που έχει κι ο Tx.

Να διευκρινίσουμε ότι οι δύο συσκευές Tx και Rx πραγματοποιούν Point To Point σύνδεση και όχι μέσω τοπικού δικτύου.

 


 

Δοκιμή του TECHLY IDATA HDMI-KVM60 

 

Τα πιο συνηθισμένα καλώδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη περίπτωση του HDMI/KVM Extender της Techly, είναι Cat 5e και Cat 6, διότι είναι ανεκτά σε κόστος και καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές μετάδοσης.

Oι κονέκτορες RJ-45 για χρήση σε HDMI Extenders, θα πρέπει να ακολουθούν το standard T568B για καλώδια patch, το οποίο περιλαμβάνει την εξής σειρά αγωγών:

 

Pin1: Άσπρο/πορτοκαλί
Pin2: Πορτοκαλί
Pin3: Άσπρο/Πράσινο
Pin4: Μπλε
Pin5: Άσπρο/Μπλε
Pin6: Πράσινο
Pin7: Άσπρο/Καφέ
Pin8: Καφέ

 

Κατά τη δοκιμή, συνδέσαμε τον πομπό (Tx) στη θύρα HDMI ενός desktop υπολογιστή, διατηρώντας τη βασική οθόνη μέσω της HDMI out του Tx, καθώς και την θύρα USB αντίστοιχα, ενώ χρησιμοποιήσαμε ένα καλώδιο Cat 6, με συνολικό μήκος 50 μέτρων, ελέγχοντας τόσο την απρόσκοπτη μεταφορά εικόνας και ήχου, όσο και την δυνατότητα μεταφοράς των σημάτων ελέγχου από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

 

Στην απομακρυσμένη οθόνη, συνδέσαμε το HDMI out του Rx και στις 2 θύρες USB ένα πληκτρολόγιο κι ένα ποντίκι.
Στη συνέχεια τροφοδοτήσαμε το Tx, το LED video link άναψε πράσινο και το LED για την επικοινωνία USB αναβόσβηνε σε μπλε. Σε ελάχιστο διάστημα είχαμε εικόνα και ήχο από τον desktop υπολογιστή στην απομακρυσμένη οθόνη, με πλήρη έλεγχο από πληκτρολόγιο και ποντίκι. Στην απομακρυσμένη οθόνη, δεν καταλαβαίνει κανείς κάποιο latency, καθώς η ανταπόκριση στο πληκτρολόγιο και στο ποντίκι είναι άμεση. Να διευκρινίσουμε ότι στον desktop υπολογιστή, δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, απλώς να συνδέσουμε την βασική μας οθόνη στη θύρα HDMI OUT του Tx, έτσι ο υπολογιστής παραμένει λειτουργικός και ελεγχόμενος 100%.

 

Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε το Techly IDATA HDMI-KVM60, σαν ένα απλό HDMI Extender, συνδέοντας έναν δορυφορικό δέκτη HD για απομακρυσμένη τηλεθέαση, με απόλυτη επιτυχία, ποιοτική εικόνα και ήχο. Σε αυτή τη περίπτωση, το μπλε LED για την επικοινωνία USB αναβοσβήνει με αργό ρυθμό.

 

 

Η γνώμη μας

 

Το Techly IDATA HDMI-KVM60 αποτελεί ένα εξαιρετικό HDMI/KVM extender, με το οποίο μπορούμε να ελέγχουμε πλήρως – με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι – από απόσταση έως και 60 μέτρων, έναν υπολογιστή με πλήρη αμεσότητα ή απλώς να μεταφέρουμε εικόνα & ήχο από κάποια πηγή HDMI μέσω καλωδίου ethernet. Άξιο!

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Αφήστε το σχόλιο σας